БФЛА с бюджет от два милиона лева догодина

снимка: Булфото

Общото събрание на Българската федерация по лека атлетика  (БФЛА) гласува бюджет от 2 милиона лева за 2014-а година.

Това  стана по време на годишното отчетно-общо събрание на централата, което се проведе в Боровец.  Участие във форума взеха 83 от общо 115 клуба, членуващи във федерацията.  Гост на събранието бе вицепрезидентът на Българския  олимпийски комитет (БОК) Любомир Ганев. 

Събранието бе водено лично от президента на БФЛА Добромир  Карамаринов.  Той направи отчет на свършеното от федерацията от последното общо събрание до днес. 

"Никога българската лека атлетика не е имала толкова много  домакинства на големи състезания в рамките на една година",  заяви Карамаринов.  За последната година страната бе домакин на Световното  първенство по полумаратон в Каварна, Европейската купа на 10 000 метра в Правец, Европейското първенство по планинско бягане в  Боровец и Балканиадата за мъже и жени в Стара Загора.

 "За провеждането на тези големи първенства получихме отлична оценка от Международната федерация по лека атлетика и от  Европейската атлетика, което само по себе се показва как работи  БФЛА", заяви Карамаринов.  Отчетени бяха и успехите постигнати от българските  състезатели през последната година, сред които европейската  титла на троен скок на Габриела Петрова при девойките и  сребърния медал на 100 метра на Денис Димитров от Евро'2013 при  юношите, бронзовия медал на 60 метра от Евро'2013 в зала на Ивет Лалова и деветите й места на 100 и 200 метра на световното  първенство в Москва, сребърния медал на гюле от европейското  първенство по зимни хвърляния и осмото място на финала на  световния шампионат в Москва на Георги Иванов, както и успехите  на младите български атлети през годината. 

Карамаринов отбеляза като тотален провал за българките  атлети представянето на националния отбор на Европейското  отборно първенство в Дъблин, където България изпадна във втора  лига. 

Президентът на БФЛА отбеляза, че през 2013-а година  Министерството на спорта е отпуснало на федерацията само 50% от  парите, които е дало на БФЛА през 2011-а, която като календар е  същата като 2013-а. 

"От финансова гледна точка годината бе много тежка за БФЛА,  но въпреки това успяхме да се справим", отбеляза Карамаринов.  "Надявам се този бюджет от 2 милиона лева, които гласуваме  за 2014-а да се сбъдне, въпреки, че още няма яснота от ММС какви пари ще получим за догодина", добави той. 

Общото събрание завърши с приемане с 63 гласа "за" и 12  "против" на Правилника за разпределяне на финансовите средства в БФЛА за 2014-а година. Делегатите приеха правилника, с които  федерацията работи през последната година.  Добромир Карамаринов награди с екип на националния тим  Антоанета Селенска за навършена кръгла годишнина през 2013-а.  Награда получи и председателя на клуб "Джордан" по повод  20-а годишнина от създаването на клуба.