Ивет Лалова се прицели в медалите на Европейското в Цюрих

снимка: Facebook/IvetLalova

Европейската шампионка на 100 метра Ивет Лалова записа три победи за турския ЕНКА по време на Европейската клубна купа в Португалия през уикенда. Тя триумфира на 100 м (11.52 сек), на 200 (23.63 сек) и в щафетата на 4х100 м. Всички бягания се проведоха при силен насрещен вятър.

"Това са нормално постижения. Имаше силен насрещен вятър, както винаги тук. Аз усещах вятъра и дори резултатът е по-добър отколкото очаквах, коментира Лалова пред репортерите на ЕА в Вила Реал де Санто Антонио.

"Беше трудно, условията винаги са еднакви всяка година тук. Винаги има силен насрещен вятър. Не съм очаквала вятърът да е по-добър. Но аз върша работата. Опитвам се да осигуря победите си и на 100 м, и на 200 м. Мисля, че помогнах и за победата на 4х100 м, така мисля, че свърших работата си по най-добрия възможен начин."

Лалова говори за очакванията си за Европейското първенство в Цюрих през август, където ще защитава титлата си на 100 м.

"Нямам търпение за европейското първенство. Не мога да чакам вече", заяви спринтьорката.

"Тази година е най-доброто ми откриване на сезон (б.а. 11.10 сек). Нуждаех се от такова начало. Все още не съм готова. Все още тренирам наистина усилено, защото ще бъде дълъг сезон и искам да запазя най-добрата си форма за август.

В Цюрих ще бягам 100 м и 200 м. От Цюрих искам да взема медали и страхотни спомени и щастие. Искам да бъда щастлива, искам да си тръгна и да знам, че съм дала всичко от себе си на пистата и каквото съм искала."

Българката пропусна зимния сезон, но обясни, че сега се чувства свежа и е свършила добра работа в подготовката си.

"Имам нужда да си почина. Затова пропуснах зимния сезон. Гледах само по телевизията и сега съм свежа", сподели Ивет.

"Започнах тренировки през декември, но извърших много работа за 200 м. Правих отсечки по 300 м, дори по 400 м и се чувствам готова да покрия и двата спринта тази година. И имах нужда от тази работа, защото в последните четири сезона не пропуснах нито един сезон.

Колкото повече си на пистата, толкова трябва да научаваш нови неща да подобряваш някои неща. Винаги има какво да се подобри, никой не е перфектен и трябва да работиш здраво, независимо дали си на върха. С всяка година се опитвам да уча нови неща. Моят треньор казва, че са нужни пет години, за да изгради един атлет. Това е моята четвърта година и имам още какво да уча", завърши Ивет Лалова.

bgathletic.com