Безгрешен Краси Анев донесе бронз на България от Европейското по биатлон

Краси Анев се представи чудесно и донесе първото отличие за България от Европейското по биатлон. Българинът от Самоков повали всички 10 мишени на стрелбището и излезе на 4-та позиция след последната стрелба. Краси показа голям хъс по финалната обиколка и успя да се пребори за бронзовия медал в спринтовата дисциплина. 

Интересен факт е, че точно преди една година, нашият биатлонист отново завърши на трета позиция в състезанието на 10км. на първенството в Душники Здруй (Полша). 

Още петима българи участваха в надпреварата при мъжете, като двама от тях се класираха за утрешното преследване. Това са Владимир Илиев и Антон Синапов.

Миналогодишният Европейски шампион в дисциплината сбърка два пъти и завърши 31-ви, а младият чепеларец остана 55-ти с три наказателни обиколки.

Димитър Герджиков също сбърка три мишени и е 62-ри, а Михаил Клечоров с две обиколки зае 72-ра позиция. Последен от нашите е Димитър Парталов с бепогрешна стрелба и 88-мо място.

Новият шампион в спринта е Андрейс Расторгуев от Латвия, който повали 9 от 10 мишени. Александър Логинов от Русия направи същия брой грешки и грабна сребърното отличие.