Без българи в Сочи днес

снимка: БТА/AP

Без българско участие ще премине днешния ден на Зимната Олимпиада в Сочи. Програмата на Игрите ще бъде подчинена на раздаването на медали в спортове, в които нямаме състезатели.

Едно от най-интересните събития днес в Сочи ще бъде волната програма при жените в турнира по фигурно пързаляне, която започва от 17 часа българско време.

Днес ще приключи и женския кърлинг, като още от 10:30 ще стане ясно кой печели бронзовия медал, когато на леда излизат отборите на Великобритания и Швейцария. От 15:30 е спорът за златото между доминаторите Швеция и Канада.

Започва и надпреварата от турнира по ски свободен стил в дисциплината ски-крос със серийните спускания от 9:45 часа българско време. Също така жените в халфпайпа ще се включат на трасето в екстремния парк „Роза Хутор“ от 16:30 часа.

Финалът при жените е в 20:30 часа и именно това събитие е едно от последните в програмата за деня.

В турнира по северна комбинация от 10 часа започва отборното състезание на голямата шанца, а от 13:00 е бягането 4х5 км.

При жените в хокея на лед днес ще бъдат раздадени медалите – за бронза се борят Швейцария и Швеция от 14 часа, а от 19 е класическият финал между САЩ и Канада.

Общо 6 комплекта медали ще бъдат разпределени днес на Олимпиадата, която приключва в неделя на 23-ти февруари.