Берти Фогтс: Хубаво е да се видят грешките преди мача с България

снимка: Guliver/Getty Images

Селекционерът на националния отбор на Азербайджан Берти Фогтс отново подчерта, че тимът му ще се бори за класиране на Европейското първенство във Франция през 2016-та година. Дори поражението с 0:4 от Русия в контрола преди началото на квалификациите за ЕП (с двубой срещу България на 9-ти септември от 19 часа) не можа да засенчи оптимизма на германския специалист.

Моите играчи направиха много грешки, но е хубаво, че това се случи преди важния мач с България“, заяви Фогтс. „Такива мачове са необходими заради експерименти в състава. Съперникът беше по-бърз, по-силен. Тук въпросът не е в психологията. Отборът на Русия направи всичко правилно тактически. имахме проблеми в защита. Това не е нашият най-добър мач.

С този отбор ние ще се борим за класиране на финалите на Евро. Като домакини играем по-добре. Аз вярвам в своя отбор. Този мач ми показа проблемите преди срещата с България. И това е важно. Днес за последен път се убедих в това кой ще бъде в титулярния състав срещу България”, уточни Фогтс.