Колежа в ръцете на бивш шеф на Арена Армеец

Бившият директор на столичната спортна зала Арена Армеец Венцислав Генков ще поеме контрола върху строителните работи на стадион „Христо Ботев“. Той присъства на срещата за Колежа, която се проведе в Коматево. Венцислав Генков има изключително богат опит в изграждането на спортни съоръжения. Той е надзиравал целият строеж на столичната многофункционална зала, а преди няколко години е участвал като главен консултант в изграждането на 2 от стадионите в Русия, които през това лято приеха Световното първенство.

Плевенчанинът ще поеме инвестиционния контрол на строежа на стадион „Христо Ботев“. Инвеститорът Георги Самуилов е решил да заложи точно на такава структура, която да следи за изразходването на средства и качеството при доизграждането на Колежа. Венцислав Генков в последните 2 месеца няколко пъти е посетил замразения строеж, както и подробно се запознал с документацията съпътстваща обекта.

На срещата за Колежа в Коматево присъстваха трима от членовете на Борда на директорите – Иван Йотков, адвокат Радев и Ангел Палийски, както и архитект Георги Савов, който е проектантът на Колежа и строителният надзорник Тинко Йорданов.