Азаренка не скри сълзите си при първата победа след завръщането

снимка: twitter.com

Виктория Азаренка осъществи своето дълго чакано завръщане на корта и го увенча с победа на старта на турнира в Индиън Уелс. Тенисистката от Беларус, която в момента е под номер 204 в света, постигна успех над Хедър Уотсън с 6-4, 6-2 за 1:44 часа игра. В следващия кръг двукратната шампионка от надпреварата ще се изправи срещу Слоун Стивънс.

Азаренка поведе с 5-2 в първия сет след два пробива, но допусна резултатът да бъде намален до 4-5 след връщане на двата брейка. Уотсън дори сервира за изравняване, но готава представителката на Беларус намери сили и осъществи нов пробив, с който затвори сета.

Във втората част Азаренка проби за 2-0, а после се наложи да спасява 7 брейкбола, за да си осигури аванс от 5-2. Тя получи три мачбола на сервис на Уотсън и се възползва от третата възможност, за да отстрани британката.

Това бе първи мач на двукратната шампионка на Откритото първенство на Австралия от Уимбълдън 2017 насам и тя не сдържа сълзите си:

"Благодаря на всички в арената. Наистина това да мога да съм тук, да играя и да се наслаждавам, да правят това, което обичам значи всичко за мен. Излизайки на корта, почувствах толкова много любов от публиката, че очите ми се насълзиха, но трябваше да се сдържа, понеже ми предстоеше мач. Хубаво е, че отново съм тук, играя и се забавлявам. Бях забравила какво е чувството, всички тези различни емоции. Благодаря ви отново, че останахте толкова късно, че подкрепяте нас и спорта", заяви Азаренка.

"Денят е прекрасен. Поздравявам всички невероятни жени по света, които дават всичко от себе си всеки ден. Мисля, че WTA Турът е великолепно място, където са събрани много жени, показали сила, дисциплина, упоритост. Много се радвам, че видях Серина. Всички се подкрепяме и това е много важно. Състезаваме се на корта, но извън него е различно", сподели двукратната шампионка от Индиън Уелс.