Серина се завърна с победа 14 месеца по-късно и призна: Ръждясала съм

снимка: twitter.com

23-кратната носителка на трофеи от Големия шлем Серина Уилямс се завърна на корта с победа след 14-месечно отсъствие. 36-годишната американка надви Зарина Диас от Казахстан със 7-5, 6-3 за малко повече от час и половина на старта на турнира в Индиън Уелс. Това бе първи мач на Серина от триумфа й на Аустрелиън Оупън през 2017 г. Оттогава насам тя бе извън кортовете заради своята бременност, а после заради отглеждането на малката си дъщеря Алексис Олимпия Оханян.

Разбира се, Уилямс показа колебания в играта си, като даде брейкбол на съперничката си още в откриващото си подаване в срещата. Тя обаче успя да се спаси, а при 2-2 пропусна 4 брейкбола на сервис на Диас. Серина проби в най-важния момен - за 6-5, а след това затвори частта със 7-5, възползвайки се от третия си сетбол.

Във втория сет имаше цели 6 пробива, като 4 от тях бяха на сметката на американката. Така тя затвори сета с 6-3, а съответно и мача. 

"Беше невероятно. Отново съм на корта година и едно дете по-късно. Сега трябва да се прибера вкъщи, за да я видя и това ме кара да се вълнувам. Определено днешният мач не беше лесен, но бе добър за мен. Още съм малко ръждясала, но това няма голямо значение. Участвам на този турнир, за да се справя по най-добрия начин", сподели след срещата развълнуваната Уилямс.