Атлетико смъкна цената и е много близо до скандалджията Коща

снимка: twitter.com

Атлетико (Мадрид) е изключително близо до това да си върне нападателя Диего Коща от Челси, съобщава "АС". "Дюшекчиите" цяло лято се опитват да смъкнат цената на бразилеца с испански паспорт, която да е по силите им. Най-накрая те са на път да постигнат договорка със "сините" за 43 милиона евро плюс още 11 милиона под формата на бонуси.

Атлетико иска да избави Коща от изгнанието, в което се намира в момента. Той обяви война на ръководството на Челси, като цяло лято остана в Бразилия и отказа да се завърне дори за една тренировка с лондончани. Нападателят бе санкциониран с две месечни заплати от Челси в отговор на бунта му. Тогава той се ядоса още повече и пусна молба за трансфер, като притисна бившия си клуб да го спаси от немилостта, в която е изпаднал под ръководството на Антонио Конте.

От Атлети са чули молбите му и в момента правят всичко по силите си да приключат сделката до края на трансферния прозорец. Те обаче не могат да картотекират футболисти това лято заради наложено наказание и, ако вземат Коща, то той ще може да играе чак след Нова година. През това време "дюшекчиите" смятат да го дадат под наем на Лак Палмас, Евертън или Бешикташ.