Ас на Ботев официално е част от Стяуа, чакат и Хамза

снимка: БТА

Отборът на Ботев (Пловдив) получи свежа финансова инжекция, след като днес официално Сърджан Лукин беше представен за ново попълнение на румънския шампион Стяуа (Букурещ).

Както е известно, грандът от северната съседка на България се падна срещу Лудогорец в плейофа за влизане в груповата фаза на Шампионска лига и ръководството на тима се подсилва в последния момент.

Преговорите за Лукин продължиха няколко седмици, като двата клуба имаха сериозни разминавания за трансферната сума на защитника, но в крайна сметка се разбраха той да бъде продаден срещу 400 хиляди лева.

Днес Лукин обяви по време на представянето си, че е доволен от смяната на атмосферата, а в същото време беше категоричен, че Стяуа е крачка напред в неговата кариера.

Сделките между двата клуба обаче не са приключили, като в румънските медии широко се спекулира, че Стяуа има сериозен интерес към Юнес Хамза. Нападателят може да се озове в тима преди края на трансферния прозорец. Засега обаче Ботев иска около 700 хиляди евро за нападателя - сума, която клубът от столицата не е готов да даде.