Джошуа бе разкървавен, но нокаутира брутално Поветкин

галерия:

Машината за нокаути Антъни Джошуа демонстрира специалитета си и срещу Александър Поветкин и защити световната си титла в тежка категория на бокса. Британецът постигна своя 22-ри нокаут от 23 мача и запази перфектния си актив в кариерата. 

Джошуа бе ударен тежко още в първия рунд и носът му бе разбит. Той понесе кроше, а за капак и ъперкът, последван от нова светкавица в главата, която го олюля и митичният стадион в английската столица бе в ужас. После и втората част бе за руснака. Уембли в Лондон обаче видя в следващите пет рунда доминация на своя любимец, който отвори аркада на своя опонент.  В седмата част прати Поветкин бе изпратен в нокдаун след нечовешка серия от точно пласирани удари на Ей Джей. След като  се изправи руснакът бе довършен с брутален нокаут (технически, защото съдията спря мача) и така загуби за втори път. Първият бе от Влад Кличко.

1537651854gettyimages-1037978688.jpg

Двамата започнаха предпазливо в първия рунд, в който все пак руснакът пласира повече точни удари - ляво кроше, ъперкът и ляв прав в главата на Джошуа към края на рунда и по-чудо не се стигна до нокдаун.

Във втората част британецът тръгна в атака, пласира ляво и дясно кроше. Поветкин отговори яростно с няколко крошета в главата на британеца и отново след по-добри удари записа нов рунд в своя полза.

Руският звяр отправи две крошета в главата на Джошуа в началото на третия рунд, а малко след това и дясно кроше. В средата на частта британецът влезе в клинч, а след това получи мощно ляво кроше в главата от Поветкин. Руснакът беше много агресивен, но в края инкасира няколко удара в тази равностойна част.

Четвъртият рунд започна с дясно кроше в главата на Джошуа, който след това пусна кръв на Поветкин. Двамата си размениха няколко крошета, а британецът изглеждаше по-свеж в края частта, въпреки че носът му бе разкървавен. Джошуа записа по-чисти удари и рундът беше в неговия актив.

Поветкин отправи ляво кроше 2 минути преди края на петата част, но Джошуа отвърна с удари в тялото му. След това британецът пласира хубав ляв прав в главата на съперника, а Поветкин отвърна с ъперкът в главата и след това с ляво кроше и ляв ъперкът. Двамата продължиха да си разменят крошета и ъперкъти до края на рунда.

В шестия рунд след размени удари в началото двамата неколкократно удариха и главите си. В средата на рунда Поветкин пласира три тежки удара в тялото и главата на съперника си, а след това инкасира дясно кроше в главата си. В края Поветкин атакуваше, а Джошуа се пазеше.

Преди седмия рунд зашиха аркада на Поветкин, а частта започна равностойно. Джошуа стана по-активен и две минути преди края заби две десни крошета в главата на руснака, пращайки го в нокдаун 100 секунди преди края на рунда след няколко крошета. Поветкин се изправи на осмата секунда, но 62 секунди преди края бе нокаутиран след нова серия удари в главата.