Андрей Гридин пред Sporta.bg за Сочи и очакванията си

снимка: bgolympic.org

Андрей Гридин е част от 4-членния български отбор по ски бягане, който ще представя родината ни на Зимните Олимпийски игри в Сочи 2014. Натурализираният казахстанец призна специално за Sporta.bg, че не е доволен от представянето си досега през сезона, но е сигурен, че ще разгърне потенциала си точно на олимпийската писта.

„Не съм напълно удовлетворен от себе си, защото взех квотата си за Олимпиадата благодарение на Веселин (Цинзов)“, заяви Гридин пред Sporta.bg.

Конкуренцията тази година в Световната купа не беше на необходимото ниво, затова не бих казал, че класирането ми беше голям успех“, каза още натурализираният казахстанец, визирайки влизането си в топ 50 (45-ти) на масовия старт на 15 км в полския зимен център Шкларска Пореба.

Sporta.bgприпомня, че в същото състезание Веселин Цинзовпостигна рекордно за българското ски бягане класиране – 14-та позиция.

Изпълнил съм плана си за олимпийския сезон, но не се чувствам във върхова форма. Надявам се до първия старт в Сочи да съм добре“, продължи Гридин. Първият старт от програмата на ски бягането с участието на Гридин и Цинзов е преследване на 30 км на 9-ти февруари от 12:00 часа българско време.

4063175

За класическите бягания фаворитите ми са Дарио Колоня и Алексей Полтаранин, а при жените – Марит Бьорген. За спринта – Кикън Рандал при жените, а при мъжете – някой от норвежците.

За 50 км свободен стил мисля, че ще спечели Александър Легков или Петер Нортхуг. За щафетите фаворит е Норвегия“, изброи очакванията си за разпределението на медалите в Сочи 2014Андрей Григин.

Ние, българите, ще дадем всичко от себе си на Олимпиадата и смятам, че резултатите ни ще са удовлетворяващи. Пожелавам си здраве“, каза накрая Гридин за Sporta.bg