Алонсо подписва с МакЛарън в сряда?

снимка: БТА/AP

Завръщането на Фернандо Алонсо в МакЛарън вече не е тайна за никого, като според последни публикации в западната преса, испанецът може да пристигне в Уокинг още идната сряда.

Смята се, че трансферът на Алонсо от Ферари в МакЛарън ще бъде обявен преди последното състезание за сезона в Абу Даби, което ще се проведе на 23 ноември.

Съобщава се, че двукратният световен шампион може да подпише "тлъстия" си контракт с британците в сряда, като се споменават цифри от порядъка на 43 милиона долара на сезон.

Очаква се Алонсо да заведе в МакЛарън и своя състезателен инженер във Ферари Андреа Стела, както и голяма част от екипа си в Скудерията.

Autosprint посочва, че около 15 служители на МакЛарън ще напуснат отбора заради Фернандо Алонсо, който ще пристигне в Уокинг със собствени кадри.

Един от тях вероятно ще бъде спортният директор на Ферари Масимо Ривола, както и няколко от инженерите на "кончетата", сред които Едоардо Броско.

Все още няма потвърждение и на това, кой ще бъде съотборник на Фернандо Алонсо в МакЛарън. Британците трябва да избират между опитния Дженсън Бътън и младия Кевин Магнусен, като според спекулациите самият Алонсо предпочита британеца за свой колега през 2015 година.