Алонсо отрязал Ред Бул преди години

 

Всички говорят за 4-тата поредна световна титла на Себастиан Фетел, което е напълно нормално. Малцина обаче знаят, че нещата е можело и да не се развият по този начин и друг да „открадне“ славата на Фетел.

Това разкрива испанският вестник El Mundo Deportivo, а този някой е можело да бъде Фернандо Алонсо. Става въпрос за 2008-ма година, когато от Ред Бул са направили всичко възможно да привлекат испанеца в отбора си.

След фиаското с екипа на МакЛарън и скандалите с Люис Хамилтън, Алонсо се връща в екипа на Рено. Малко известно е обаче, че Кристиан Хорнер и Дитрих Матешиц са провели двуседмични преговори с двукратния световен шампион за пилотско място в техния болид.

„Фернандо Алонсо държеше всичко в свои ръце и можеше да промени хода на историята във Формула 1. Той обаче е искал едногодишен договор, а босовете в Ред Бул минимум двугодишен,“ разкрива Елвира Гонзалез, испански журналист.

Така пилоти на Ред Бул за сезон 2008 остават Марк Уебър и Дейвид Култард. Последния е заменен от Себастиан Фетел през 2009г., а историята след това е позната на всички - рекорд след рекорд за "Бейби Шуми".