Алекси Пинтуро с осма победа за Световната купа

снимка: www.kitzbuehel.com/

Алекси Пинтуро спечели комбинацията в Кицбюел, валидна за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Французинът финишира първи с общо време от двата манша 2:01,36 минути и записа осма победа за Световната купа. Пинтуро бе едва 25-и след супергигантския слалом днес по обед, но направи силно спускане във втората част от комбинацията - слалом и грабна победата. Французинът печели комбинацията в Кицбюел за втора поредна година.

Втори в комбинацията остана носителят на Световната купа Марсел Хиршер (Австрия) на 0,69 секунди след победителя, а трети е Ондржей Банк (Чехия) на 0,94 секунди.

Първият манш - супергигантски слалом по-рано днес, освен част от комбинацията, бе и отделно състезание за Световната купа и бе спечелено от Доминик Парис (Италия).

Мнозина от стартиралите за Супер-Г пропуснаха слалома, за да съхранят сили за утрешното спускане в Кицбюел, което е считано за едно от най-престижните състезания в календара.

В генералното класиране за Световната купа начело е Марсел Хиршер (Австрия) с 916 точки. Втори е Киетил Янсруд със 734 точки, а Пинтуро излезе трети с 611 точки, предаде БТА