"Академията" - новият спортен дом на България

галерия:

снимка: SPORTA.BG

Със сигурност често във всяка компания се стига до момента, в който се чудите къде да отидете да гледате мача довечера, какво да се прави, когато скуката е завладяла всеки, и всякакви такива ежедневни тревоги, които са неизбежни. Е, всеки път, когато си зададете подобен въпрос, да знаете, че отговорът е еднозначен – отивате в Sports Bar The Academy, a.k.a “Академията“.

Това е най-новият, най-удобният и най-иновативният спортен бар на територията на България, който от петък вечер официално се превръща в дом не само на феновете на снукъра и билярда в София и страната, но и на всички спортни фенове, които досега са се чудили къде да ходят, защото... честно казано, никак не са много местата за добро прекарване със студена бира, изключителен избор от спортни събития, всякакви игри и прекрасна обстановка.

4051628

Къде?

Нека да започнем със съоръжението. То се намира на перфектно място, като местонахождението е познато на всички – Кино Арена Запад, което е на не повече от 200 метра от метро спирка “Вардар“. Точният адрес е булевард “Тодор Александров“ №64.

Какво представлява?

Най-добре го описват думите “най-доброто място за прекарване на свободното време“. Първо, че дизайнът на мястото е, меко казано, необикновен. Стените са ръчно обрисувани от майстора със спрей в ръка Димитър Механджийски.

Самото място разполага с няколко помещения, като има 6 снукър и 4 билярдни маси (засега). Има множество други игри, но тъй като говорим за помещението, нека само спомена, че е огромно, а за повече информация...просто посетете “Академията“ сами и ще се уверите в това.

4051627

Какво да правим там?

Хмм, нека видим. Може да играете снукър, но този спорт е много труден, особено за начинаещи. Хубавото е, че това е новият дом на най-добрите ни снукър играчи, които на драго сърце ще ви помогнат да понаучите това-онова в джентълменския спорт. Има и билярдни маси, така че тези, които предпочитат една от най-популярните игри по заведения и барове, също да добре дошли.

Ако не обичате шумотевицата и големите компании, то ВИП салонът е специално за вас. Там ще намерите две изключително удобни маси, с кресла около тях, на които спокойно може да пиете топла напитка в компанията на приятели и да си говорите на всякакви теми, без никой да ви безпокои. Разбира се, има и две снукър маси, като ние лично си представяме как Рони и Джон Хигинс спокойно отпиват уиски и се пробват един срещу друг именно в тази зала. Като се върнат, ще им го предложим.

4051629

Но нещата не спират до тук. Освен че има традиционните за подобно място дартс и джаги, в “Академията“ може да намерите тенис на маса, шах, табла, монополи и дори карти за любителите на всякакви игри с тестето.

Да не забравяме, че има и първата по рода си хибридна маса за снукър-билярд. Какво значи това? Може да играете снукър, но на маса дълга, колкото тази за билярд. А, и е с 6 топки, така че е далеч по-лесно и не толкова травмиращо за хора, които нямат представа как да играят снукър.

Не обичам такива игри, падам си по компютърните

Е, и за теб има място, приятелю. Защо? Защото барът е снабден с PlayStation 4, както и с последните игри, излезли за най-новата конзола, която вече взриви света на геймърите по цял свят.

4051624

А ако искам да гледам някой мач?

И питате! Освен че има множество плазми във всяко кътче на помещението, посетителите на “Академията“ ще могат да гледат най-големите спортни събития на уникална 85-инчова плазма, която поддържа HD, което малцина у нас са виждали. Финалът в „Крусибъл“? Мондиал 2014? Зимната Олимпиада в Сочи? Всичко това и още много събития ще може да гледате с голяма компания в най-новия спортен бар.

Изненадите

Клиентите ще могат да разчитат и на организирани събития за гледане на няколко спортни събития едновременно, като например всички мачове от футболните първенства през уикендите.

Най-запалените фенове ще могат да участват в различни турнири, организирани от "Академията". Те ще варират от аматьорско до професионално ниво и ще включват всички спортове, които се предлагат в заведението.

4051631

Съвсем скоро очаквайте и откриването на музей на снукъра в "Академията". В момента може да се насладите на различни предмети от световни звезди, специално подарени на "Академията".

Освен това може да си закупите ВИП карта срещу само 100 лева, с която да ползвате отстъпка от 10% от всички алкохолни и безалкохолни питиета, както и 30% постоянна отстъпка от ползването на снукър и билярд масите.

Има още много, много изненади, които ще разберете, само ако ходите често в “Академията“, което се очертава като най-горещото място за спортните фенове в България.

Вече ви се ходи? Е, чакането приключи. В петък вечер (13.12.2013), 20:00 часа, е официалното откриване. Всички са добре дошли, но по-добре си направете резервации, ако не искате да изпуснете шанса си да стъпите в Меката не само на снукъра, но и на спорта в България.