АЕЛ и Петев с нова крачка към титлата

снимка: aelfc

АЕЛ Лимасол и Ивайло Петев постигнаха много важна победа днес в кипърското първенство, след като в 22-ия кръг се наложиха с 2:0 над Анортозис като гост. Така Петев остава непобеден в шампионата и запазва аванса си от 4 точки пред Апоел (Никозия) на върха в класирането.

АЕЛ има 53 точки, пред Апоел с 49 и Аполон с 44, който играе по-късно днес. Анортозис е на 6-о място с 37 точки.

Спортното издание "24 спортс Кипър" нарича Ивайло Петев "вдъхновението на отбора", а също така отбелязва и тактическите промени, които той е направил. Именно смяната на местата на Адо и Монтейро, както и поставянето на Станислав Генчев като плеймейкър се оказали уловките, за които треньорът на Анортозис не намерил решение.

Сръбският нападател Андрия Калуджерович откри резултата в 17-ата минута след пас на Монтейро и поставиха домакините в ситуация да търсят бързо връщане на попадението.

Анортозис опита няколко добри атаки в следващите 15-20 минути, но защитата на АЕЛ се справи. 25-годишният холандски нападател Фуад Адебделай удвои аванса на АЕЛ в 77-ата минута с първото си попадение след преминаването от Дордрехт през зимата и сложи точка на спора.

Седем минути по-рано Станислав Генчев, който игра пълни 90 минути, получи жълт картон за професионален фаул.