Абрамович се забърка в проблеми с британските власти

снимка: twitter.com

Британските власти отказват да подновят визата на Роман Абрамович и в момента той не може да влиза в Обединеното кралство. Именно затова собственикът на Челси не успя да присъства на трибуните на "Уембли" вчера, за да изгледа триумфа на "сините" за Купата на ФА. Челси надви Манчестър Юнайтед с минималното 1:0 на финала в надпреварата.

Информацията е на сайта "The Bell", за който работят руски журналисти, живеещи в САЩ. Визата на руския олигарх е изтекла преди три седмици и още не е подновена. Не се съобщава обаче за категоричен отказ от страна на властите.

Абрамович може сериозно да бъде санкциониран от британските власти, пише "Таймс". Това може да се случи заради специални мерки срещу руски бизнесмени. Властите получиха право за достъп до информация за произхода на капитала на чуждестранните собственици и техните активи. Ако някой от собствениците откаже да даде информация, то собствеността му може да бъде иззета. 

Освен Челси в Англия Абрамович притежава близо 31% от металургичния холдинг "Evraz", както и куп имоти на обща стойност милиони долари.