Кубрат Пулев с нови тежки обвинения към Кличко

снимка: Булфото

Българският претендент за световната титла в тежка категория Кубрат Пулев даде ново интервю пред чуждестранния сайт World Boxing News, отново говорейки за отложения си мач срещу шампиона Кубрат Пулев.

Двубоят между Кличко и Кобрата трябваше да се проведе миналата събота, но украинецът отложи срещата поради получено разкъсване в единия си бицепс.

Говорейки пред World Boxing News, Кубрат Пулев отново изрази съмнение, че контузията на световния шампион е реална, споделяйки мнение, че световният шампион е отложил сблъсъка заради слаба подготовка.

"Моето мнение е, че това не са истински контузии. Това бе просто извинение мачът да бъде отложен поради слаба подготовка или защото не се е чувствал готов", смята българският боксьор.

Претендентът за световната корона отново засегна и темата за допинг тестовете преди двубоя, изразявайки несъгласие с отказа на украинеца да бъде тестван преди срещата.

"Ако той е чист, тогава защо не иска да се тества?", попита Кобрата. "Защо се опитва да прави хората на глупаци? Аз бях тестван три пъти за десет дни, като ще продължа да настоявам правилата да важат еднакво за всички. Ако той така упорито отказва да бъде тестван, това означава, че той вероятно приема забранени стимуланти", добави българинът.

Помолен да коментира отлагането на мача за 15 ноември, Кубрат Пулев не скри гнева си от случилото се.

"Ако Международната федерация е наистина сериозна организация, тогава на Кличко трябва да бъде поставен ултиматиум - да се бие или да оваканти титлата. Чакам вече две години за този мач. Аз съм официалният претендент и е мое право да се бия за пояса. Понякога се чудя, дали наистина в бокса има правила и дали те важат за Владимир Кличко. Да не би той да е шефът на Международната федерация? Той ли е шефът на антидопинговата агенция? Защо той не се тества? И колко още ще чакам, за да се стигне до този мач?", продължи Кубрат Пулев.

"Тренирам много здраво и някой се подиграва с труда ми. Боксът е игра на политика, игри и манипулации. Някой сам си измисля правила. Кога най-накрая Кличко ще спре да обижда останалите боксьори, феновете и бокса като спорт?", добави Кобрата.