Ще намери ли пари ЦСКА за трансфера на Венци Христов?

галерия:

снимка: БТА

От една седмица се твърди, че ЦСКА ще купува Венцислав Христов от Берое. Нападателят е един от най-актуалните футболисти в България след като се намира в добра форма има добри физически показатели и техника.

Той би бил едно добро попълнение, за който и да е от родните грандове. Дори се заговори по едно време за битка между ЦСКА и Лудогорец за подписа на таланта и как двата отбора ще се надцакват.

След това от ЦСКА обявиха официално, че са се разбрали с Берое и чакат Венци Христов да пристигне в отбора. Навсякъде се тиражира, че „червените“ ще платят 500 хиляди лева за трансфера. Дори крайният срок за плащане оставен от Берое е днес 27 януари.

На фона на задълженията, които има ЦСКА и постоянния мониторинг от УЕФА, никой не знае откъде ще дойдат парите за трансфера на Венци Христов.

От няколко месеца Сашо Томов обикаля най-големите компании в България в търсене на голям спонсор за ЦСКА, както и в търсене на големи имена, които да застанат зад неговия отворен проект. Все още обаче липсва прозрачност за това какви са гаранциите за бъдещите акционери в клуба. Също така ЦСКА не е намерил големият спонсор, който всички очакват. Въпреки всички спекулации в пресата, те по-скоро звучаха като пожелания или желание ЦСКА да си намери спонсор, но реално няма нищо вярно защото още не се намерила компания в България, която да даде на Сашо Томов исканите около милион евро за спонсорство.

Още в края на есенния полусезон стана ясно, че ЦСКА няма пари за трансфери и няма да купува нови играчи освен свободни агенти. Това го заявиха в прав текст изпълнителният директор Александър Тодоров и треньора Стойчо Младенов.

Затова в отбора пристигнаха като свободни агенти петима футболисти – Пламен Крачунов, Борис Галчев, Здравко Илиев, Тони Силва и Стивън Сънди. Късно сноши към отбора се появи и още един свободен агент – Гуидо ди Вани (Парагвай), за когото ЦСКА няма да плаща трансферна сума.

Дори в случая се говори, че „червените“ дават на футболиста втори шанс, за да не ги осъди. Ди Вани е бил пред трансфер в ЦСКА като е имал предварителен договор преди време, но от клуба не са му обърнали внимание и той е поредния завел дело във ФИФА.

4044497

Сашо Томов винаги е намирал пари в последния момент за ЦСКА, но никога не става ясно колко са задълженията на "червените" и има ли реална опасност за лиценза

След последните информации срешу ЦСКА са заведени дела от Павел Дочев, който е блокирал сметките на „ЦСКА Инвестмънт“. Също така Миодраг Йешич също ще съди с ЦСКА заради неизплатени заплати заради анулиран договор. Наскоро и бившият шеф Венци Живков заяви, че ще си търси парите. Общо взето много хора могат да усложнят лиценза на ЦСКА ако не се споразумеят с отбора. Така сега излиза малко странно как ЦСКА ще извади 250 хиляди евро за трансфер вместо да покрие част от задълженията си.

Още повече, че в момента ЦСКА е под наблюдение от ФИФА заради това, че дължи пари Мариано Бизари, който от знак на добра воля обяви, че няма да притиска отбора.

Общо взето ЦСКА трябва да изчисти всички свои задължения до март месец ако иска да вземе лиценз. Дори и да не изчистят задълженията си „червените“ трябва да постигнат споразумение за дължимите суми. Така изглежда още по-странно откъде ще намери ЦСКА пари за трансфера на Венцислав Христов.