Видич покани Стефан Велков в дома си

снимка: БТА/AP

Капитанът на Манчестър Юнайтед Неманя Видич е поканил българския талант Стефан Велков на вечеря в къщата си в Манчестър.

Защитникът на Славия от неделя е при "червените дяволи" и тренира всеки ден на базата Карингтън. Велков е бил при Видич в компанията на сръбския мениджър Будимир Вуячич. Импресариото е известен с това, че уреди Зоран Тошич в Манчестър Юнайтед преди време.

Видич се държал изключително приятелски с Велков и му давал съвети какво трябва да прави по време на тренировките. Също така му обяснил, че мениджърът Дейвид Мойс гледа много благосклонно на включванията ан централните бранители при статични положения и отбелязването на голове, пише "Меридиан Мач".

Велков е известен с умението си да вкарва с глава, като по този начин отбеляза и за младежките национали при равенството 3:3 с Русия. Бранителят бе с основна заслуга да направи отбора на Славия до 19 години шампион и бе с най-много голове.

Въпреки, че "белия" талант е на 17 години и няма професионален договор, Манчестър Юнайтед няма да се възползва от правото да го вземе срещу 350 000 евро, каквито са разпоредбите на ФИФА. Твърде възможно е, дори да одобри защитника, Мойс да го върне в Славия.