Левски с благородна инициатива

снимка: Булфото

Във вторник, 19-и ноември в 11,00 часа старши треньорът на Левски Антони Здравков, защитникът Орлин Старокин, както и негови съотборници ще посетят Дневен център за хора с интелектуални затруднения „Светове“ с адрес София, кв. „Гоце Делчев”, ул. Рикардо Вакарини № 8.

Причината за посещението е мечтата на 31-годишният Тодор, който иска да се запознае отблизо със звездите на синия отбор. Той е привърженик на Левски и е бил на почти всички мачове на тима, включително от Шампионската лига и Лига Европа.

Тошко, както го наричат всички в Дневен център за хора с интелектуални затруднения „Светове“, говори трудно и има нужда от специално внимание и обучение. Когато обаче заговори за футбол, сякаш всички негови задръжки падат.

Любимец му е Орлин Старокин. Мечтата на Тошко е да види „шестицата” на Левски отблизо и да поговори с него. Дневният център, който посещава Тошко, е проект на Фондация „Светът на Мария“. В него млади хора с лека до умерена степен на интелектуални затруднения се учат на социални, битови и трудови умения.

Благодарение на социалната ангажираност на ръководството на Левски и на самите футболисти с посещението си, те ще сбъднат една голяма мечта.