Домусчиев разкри защо ще помага на "ЦСКА Завинаги"

снимка: Булфото

Финансовият благодетел на Лудогорец Кирил Домусчиев разкри мотивите си да помогне на „ЦСКА Завинаги“ в стремежа им да построят модерни съоръжения за Детско-юношеската школа на „червените“.

Домусчиев призна, че има много приятели в отбора на ЦСКА и специално Лъчезар Танев и Стойне Манолов са го приканили да се включи в инициативата на дружеството, което иска да съхрани изграденото през годините в тима.

Според собственика на Лудогорец няма да има конфликт на интереси с неговото включване в инвестициите на „ЦСКА Завинаги“, защото то няма нищо общо със селекцията или с първия отбор и се занимава само с юношите и съоръженията за тях.

Домусчиев говори и по още по-актуалната тема за отпуснатите 4 милиона лева от Община Разград за ремонт на "Лудогорец Арена".

„Знаете, че съм бил фен на ЦСКА, имам много приятели в ЦСКА – Лъчо Танев и Стойне Манолов ме помолиха да помогна. Ще помогнем, но аз искам да знам за какво ще отидат моите пари – искам да разгледам проекта, да видя технологиите, защото държа да инвестирам в най-хубавото игрище, най-модерното“, заяви Домусчиев в предаването по TV7 “Пред банята“.

„Искам децата в София, които тренират в школата на ЦСКА да са обезпечени с добра база. Оттам нататък много хора приказват, а много малко реално дават пари. Не ми се коментира какво казал някой си – пълно е със злобни и дребни хора, това е национална черта, всеки говори негативизми.

„ЦСКА Завинаги“ не отговаря изобщо за първия отбор, за селекцията, хората искат просто да запазят каквото е създадено през годините и много малко хора им помагат.

Аз затова ще им помогна, защото в България няма силно развити школи и млади футболисти – на мен също ми е неприятно да играя с толкова чужденци, но трябва да мине време преди да имаме плодове. В Белгия през последните 10 години развиха много успешно школите си и сега имат силно поколение играчи“, заяви Домусичев.