Без публика на Локомотив (Пд) - Левски

снимка: БТА

Локомотив (Пловдив) почти сигурно ще бъде наказан да играе следващия си домакински мач пред празни трибуни, съобщават няколко издания от пресата днес.

 

Причината за евентуалното решение, което ще бъде взето от Българския футболен съюз, са баталните сцени на стадиона в пловдивския парк "Лаута" по време на мача с ЦСКА в събота, спечелен от "смърфовете" с 1:0.

 

В самото начало на срещата ултраси от двете агитки започнаха да се обстрелват с бомбички, камъни и други предмени в продължение на десетина минути.

 

В резултат на размяната на удари пострада един от полицаите на трибуните, в чиито крака гръмна една от хвърлените бомби.

 

Така по всяка вероятност дербито от 15-ия кръг между Локомотив (Пд) и Левски ще се играе пред празни трибуни. По-късно днес БФС трябва да вземе решение как точно да накаже "смърфовете" за изцепките на феновете им.

 

Sporta.bg уточнява, че няма арестувани след баталните сцени на "Лаута", въпреки че десетина минути ултраси от агитките на "смърфовете" и "армейците" се обстрелваха с бомбички, камъни и други предмети.

 

В същото време треньорът на Локо (Пд) Сашо Станков го удари на четки към собственика на клуба ден след успеха срещу ЦСКА.

 

"Коко Динев много обича футбола и вади парите от собствения си джоб, вместо да ги харчи за собствени удоволствия", заяви специалистът пред "Зона Спорт".

 

"До вчера щях да кажа, че най-силният ни мач досега бе този на "Герена", но вече слагам там и този с ЦСКА. Със Стойчо Младенов не сме се захапвали след мача - просто не съм съгласен, че практикуваме ръгби".

 

Вестник "Стандарт" научи, че солидна група играчи на Локо са купонясвали след боя над ЦСКА в дискотека "Галакси". Чалготеката в кв. "Тракия" в момента е най-вървежното нощно заведение под тепетата.

 

Мартин Камбуров, Данчо Тодоров и някои от по-младите футболисти на "смърфовете" са били поздравявани от диджея непрестанно. Веселбата е продължила до зори, но никой от играчите не е близнал алкохол, разкриха свидетели.