Решено: Ботев (Пд) ще подготви стадион бижу в Пловдив

снимка: botevplovdiv.bg

Ботев (Плдовдив) получи зелена светлина от общината по увеличаването на инвестициите по стадиона.

 

С пълно мнозинство общинските съветници на Пловдив се съгласиха да се вдигне категоризацията на стадиона. Това искане бе отправено от изпълнителния директор на клуба Ангел Палийски.

 

Според стария вече план реконструкцията по стадиона ще отнеме няколко години и ще отговаря на „категория 2" според изискванията на УЕФА.

 

Ръководството на клуба обаче има желание да увеличи категоризацията и стадиона да стане „категория 4". За целта ще трябва допълнителни инвестиции около 3 милиона лева, като така общата сума, която ще вложи отбора е към 18 милиона лева. Капацитетът на стадиона ще бъде малко под 20 хиляди души. Така стадиона ще може да приема мачове до полуфиналите на Шампионската лига.

 

Изискванията за тази категория са огромни като целта е да има максимално добри условия за отразяване на спортните събития от страна на медиите, както и за гарантиране на необходимия комфорт на техните спонсори, рекламни партньори и VIP гости.

 

Също така съблекалните и помощните помещения за отбори, съдии ще претърпят сериозни промени. Техният брой трябва да се увеличи, като към всяка съблекалня трябва да има по два басейна с топла и студена вода. Трябва да има спортна зала 100 м2 за загряване на футболистите. Това само част от нещата, които ще бъдат заложени в реконструкцията на стадиона.

 

Sporta.bg припомня, че този месец Ботев (Пд) ще открие и базата в Коматево, където ще тренират всички младежки и мъжки гарнитури на отбора.

 

Базата ще бъде най-модерната в България и такива места ще изградят бъдещето на футбола в България. Супермодерният център ще разполага с 5 футболни терена, многофункционална спортна площадка, писта, пясъчник, спортно-възстановителен център, паркинг и трибуна с 2000 седящи места. Всичко това ще се разполага върхи 66 034 м2.