Фетел намекна за раздяла с Ред Бул и с Формула 1

снимка: Getty Images/Infinity Red Bull Racing Image Bank

Световният шампион Себастиан Фетел намекна, че не счита Формула 1 за толкова важна част от живота си, че да ѝ посвети повече от още 5 години.

 

Едва на 25, германският пилот на Ред Бул вече има три световни титли и е разбираемо да обмисля оттеглянето си в бъдеще, при положение, че малко негови мечти в Кралските гонки все още не са осъществени.

 

„Не знам до кога ще се състезавам, но може би ще остана във Формула 1 още 5 години, не повече", заяви Фетел в специално и обширно интервю пред германския авторитетен вестник Welt am Sonntag.

 

„Не повече от 5 години, защото вече съм уморен от всичко. Може би след 5 години вече ще съм в друг отбор, защото ще се нуждая от ново предизвикателство.

 

Всеки човек усеща развитието си през годините, а с тяхното течение се сменят приоритетите. В момента съм много щастлив в Ред Бул и не мога да си представя да съм на друго място.

 

Колата е бърза, отборът е добър и в момента нямам причини да си тръгвам. Но това не означава, че ще остана тук завинаги", подчерта Фетел, който в момента е лидер в класирането при пилотите.

 

Фетел заяви също, че не иска да оприличава своята доминация във Формула 1 с тази на Байерн (Мюнхен) във футбола през годината, защото се надява баварците все някога да спрат с победите.

 

„Не съм фен на Байерн, затова не искам да продължават с трофеите. Но не харесвам и думата доминация, защото малко излиза, че едва ли не се случва от само себе си. Играчите на Байерн са тренирали и са се трудили усилено, за да спечелят успехите си.

 

Ние в Ред Бул по същия начин, особено през 2011-та година, когато разликата между нас и останалите беше нищожна и спечелихме титлата в последния кръг", припомни си Фетел.