Уест Хям изпусна Юнайтед, Ван Перси отново спаси "червените дяволи" в края (ВИДЕО И СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА

Манчестър Юнайтед се добра до равенство 2:2 при гостуването си на Уест Хям в най-интересния двубой от третия кръг на ФА къп.

 

„Червените дяволи" изоставаха в резултата до самия край на срещата, но в даденото от съдията продължение Робин ван Перси вкара дежурното си попадение и успя да осигури на своите преиграване на „Олд Трафорд".

 

Иначе Юнайтед излезе първи напред в резултата с гол на Том Клевърли в 23-та минута, но домакините успяха да направят пълен обрат с две попадения на Джеймс Колинс в 27-та и 59-та минута. За съжаление на препълнения "Болейн Граунд" крайният резултат обаче бе 2:2

 

Сър Алекс Фъргюсън бе направил цели шест промени в сравнение със състава, който надви с категоричното 4:0 Уигън в последния кръг от Висшата Лига. Така на терена се появиха Крис Смолинг, Неманя Видич, Александър Бютнер, Пол Скоулс, Шинджи Кагава и Дани Уелбек, а голмайсторът на отбора Робин ван Перси бе оставен на резервната скамейка

 

В първите минути на срещата атаки имаше и към двете врати, но до някакви по опасни ситуации не се стигна.

 

Юнайтед успя да открие резултата в 23-та минута, когато точен бе Том Клевърли. Хавиер Ернандес центрира топката в наказателното поле пред Юси Яскелайнен отдясно, защитниците на домакините не успяха да изчистят топката и тя достигна до Клевърли, който с хубав удар я изпрати в мрежата на „чуковете". Това бе и четвъртото попадение на полузащитника от началото на сезона.

 

Домакините отговориха с опасен удар с глава на Джеймс Колинс, който обаче бе отразен от Де Хеа, а в 27-та минута успяха и да изравнят резултата. Точен бе Джеймс Колинс с глава, който засече прекрасно центриране в наказателното поле на завърналия се в Уест Хем Джо Коул.

 

До края на полувремето „червените дяволи" показаха, че нямат намерение да се оттеглят на почивката без аванс и първо удар на Хавиер Ернандес в 34-та минута не намери целта, а две минути по-късно и шут на Дани Уелбек бе отразен от Яскелайнен.

 

 

В самия край на частта и пред домакините се откри възможност за втори гол, но изстрелът на Рикардо Ваз Те мина над вратата на Де Хеа.

 

Юнайтед започна силно второто полувреме и се опита да притисне своя съперник, но вместо това „чуковете" успяха да стигнат до нов гол и пълен обрат в развоя на срещата. Точен отново бе Джеймс Колинс, а попадението бе сходно с първото. Отново Джо Коул центрира топката отляво по атаката, Колинс се извиси с глава в наказателното поле и препарира Де Хеа за втори път в срещата.

 

Юнайтед реагираха като ужилени и в 68-та минута на терена да спасява положението се появи и Робин ван Перси. В 72-та минута именно той намери Бюнтер, който центрира опасно в наказателното поле на домакините, но ударът на Уелбек с глава бе неточен.

 

Юнайтед продължаваше да атакува без да може да намери път към вратата на Яскелайнен, а две минути преди последния съдийски сигнал домакините можеха окончателно да решат изхода от срещата в своя полза и да изхвърлят 19-кратните шампиони от турнира за ФА къп. Матю Джарвис центрира в наказателното поле на Юнайтед, Тейлър свали топката с глава , но Карлтън Коул от съвсем малка дистанция не намери мрежата зад Де Хеа.

 

 

Този пропуск струваше и победата на „чуковете", защото в първата минута на даденото от съдията продължение „червените дяволи" вкараха гол за поредния инфарктен завършек на техен двубой. Негов автор стана Робин ван Перси, а попадението бе много красиво. Райън Гигс овладя топката в полето на Юнайтед и отправи страхотен извеждащ пас към Ван Перси, който укроти кълбото, преодоля Томкинс и не пропусна да накаже Яскелайнен за 2:2.

 

В последните минути на двубоя футболистите на сър Алекс Фъргюсън опитаха да стигнат и до победата, за да избегнат преиграването, но не успяха да отбележат трети гол.

 

 


szólj hozzá: West Ham vs Manchester United 2:2 GOALS HIGHL