Тотнъм се справи с Марибор и го измести от 2-то място

снимка: БТА

Тотнъм постигна ключова победа с 3:1 при домакинството си на ФК Марибор и се превърна във фаворит за класиране на 1/16 финалите в Лига Европа.

 

„Шпорите" вече имат 6 точки в класирането на Група J и изместват словенците, които остават с 4 пункта на третото място. Лидер продължава да бъде Лацио с 8 точки, след като срази с 3:0 аутсайдера Панатинайкос, който е на дъното с 2 пункта.

 

Джърмейн Дефоу наниза хеттрик за домакините и бе архитект на успеха им, който не дойде лесно, защото на почивката резултатът беше 1:1.

 

В 20-ата минута английският национал засече по брилянтен начин центриране отляво на Гарет Бейл, за да завърши класно добра атака на Тотнъм - 1:0.

 

В 39-ата минута обаче груба грешка в защитата на домакините коства изравняването. Ноутън невнимателно върна топката назад към вратаря Уго Льорис, който пък не можа да я овладее правилно и бе пресиран от Берич. В крайна сметка опитът за изчистване на стража беше отклонен в мрежата от играча на Марибор за 1:1.

 

В 49-ата минута всичко си дойде на мястото с втория гол на Дефоу в мача - той беше безпощаден, пращайки топката с мощен удар в долния ъгъл за 2:1.

 

В 75-ата нападателят на Тотнъм отбеляза 15-ия си гол в Европа, след като отново се възползва от подаване на Гарет Бейл. Уелсецът беше намерен отлично от Том Хъдълстоун и предостави кълбото за Дефоу, който завърши атаката с много класен удар за крайното 3:1.