Васлуй докосва титлата, Николай Йорданов свири дузпа срещу Живко Миланов (ВИДЕО)

снимка: Guliver/Getty Images

Отборът на Живко Миланов Васлуй победи като гост Оцелул с 2:1 в дербито от предпоследния 33-и кръг на румънския шампионат.

 

Бившият футболист на Левски, който не получи повиквателна от националния селекционер на България Любослав Пенев за контролите с Холандия и Турция, изигра пълни 90 минути на добро ниво за своя тим.

 

Успехът запази шансовете на Васлуй за титлата и почти го класира отбора за Шампионската лига, тъй като отборът събра 67 точки и се изравни с лидера Клуж, който обаче е с мач по-малко. На трето място е Стяуа с актив от 62 пункта, но също с мач по-малко.

 

Интересното бе, че двубоят бе ръководен от българския рефер Николай Йорданов. Съдията, който бе заклеймен от футболистите и щаба на ЦСКА, че не отсъди две дузпи в полза на „армейците" в дербито с Левски на 26 април, снощи посочи бялата точка в 13-ата минута и гостите от Васлуй поведоха след точно изпълнение на бразилеца Уесли. Нарушението за наказателния удар бе извършено срещи включилия се в предни позиции Живко Миланов.

 

В 20-ата минута Оцелул изравни след попадение на Костин, но само три по-късно нигериецът Йеро Бело изведе отново тима на Васлуй напред.

 

В последния кръг Васлуй приема Университатия у дома. Клуж също има мач с Университатия, а в последния кръг му предстои тежно домакинство на Стяуа.