България срази Полша в първия полуфинал по пътя към Евробаскет

снимка: basketball.bg

България победи Полша с 59:44 (20:13, 11:6, 17:15, 11:10) в Самоков в първи полуфинален мач от предварителните квалификации за Европейското първенство по баскетбол за жени през 2015 година в Украйна.

 

Възпитаничките на Георги Божков заслужено стигнаха до успеха, след като спечелиха всяка една от четирите части.

 

Така българките ще пътуват за реванша в Полша във вторник с добър аванс. Даниела Петева откри резултата с тройка още в 28-ата секунда, а до края българките доминираха, като нито веднъж не изпуснаха водачеството в резултата.

 

На почивката възпитаничките на Георги Божков се оттеглиха с преднина от 31:19, а в 26-ата минута авансът на домакините стигна 18 точки при 44:26.

 

Българките можеха да стигнат и до по-изразителна победа, след като две минути и половина преди края поведоха с 19 точки при 57:38.

 

"Можем да бъдем доволни от победата, но не можем да бъдем спокойни преди реванша. Полша е силен съперник. Отборът ни е млад и още сме далеч от нужната класа.

 

Защитата ни в този мач беше много добра", каза Георги Божков.

 

Радостина Димитрова беше най-резултатна в мача с 22 точки, 13 от които през първо полувреме.

 

Милена Томова завърши с "дабъл-дабъл" с 11 точки и 12 борби, а Стефка Митева добави 10 точки и 9 борби. Магдалена Лецейевска беше най-добра за Полша с 10 точки и 6 борби, посочва БТА.