ВИДЕО: Леверкузен съкруши неузнаваем Шахтьор

снимка: БТА/AP

Байер Леверкузен се изкачи еднолично на второ място в група "А" на Шампионска лига, след като "аспирините" записаха втората си победа в турнира тази вечер с 4:0 над Шахтьор (Донецк).

 

На "БайАрена" първото полувреме не бе особено интересно, но Кислинг успя да открие в 22'. През втората обаче Байер нанесе категоричен удар през втората част, а Ролфес (50' дузпа), Сидни Сам (57) и отново Кислинг (72) разбиха тотално украинския гранд.

 

Така Левверкузен се явява фаворит за второто място, след като вече има 6 точки и е само на 1 от лидера Манчестър Юнайтед, докато Шахтьор е с 4 на 3-а позиция.

 

На реванша в Донецк пък ще има повече ясното около борбата за първите две места. Сосиедад е последен с точка.

 

Срещата почна в бавно темпо и лек натиск на Леверкузен. Най-сериозното положение в началото беше в 11', когато капитанът на гостите Ракитский пробва силен удар отдалеч, който обаче излезе в аут.

 

Домакините обаче натиснаха в следващите минути, като стесниха обръча около вратата на украинският гранд. Така в 22' топката стигна на дясното крило, където Донати центрира перфектно към Кислинг, а нападателят се разписа за 1:0.

 

До края на полувремето Шахтьор опита всячески да стигне до гол, но липсваха чисти положения пред вратата на Леверкузен и така двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:0.

 

Втората част почна ударно за домакините, като Кислинг беше съборен в наказателното поле от Сърна, а съдията отсъди дузпа. Симон Ролфес изпълни точно и немците поведоха комфортно с 2:0 в 52'.

 

Малко по-късно домакините довършиха своя съперник, след като в Мин Син намери отлично Сидни Сам, който се разписа за 3:0 в 57', слагайки край на интригата в срещата. В 72' пък след центриране в наказателното вратарят на гостите не се намеси добре, а Кислинг му открадна топката и фиксира крайния резултат.