ПСЖ пуска Анчелоти в Реал срещу 4.5 милиона

снимка: БТА

4 милиона и половина евро трябва да получи шампионът на Франция Пари Сен Жермен, за да позволи на треньора Карло Анчелоти да премине в Реал Мадрид.

 

Според френската преса преговорите между президента на „белия балет" Флорентино Перес и собственика на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи са стигнали до извода, че точно такава сума трябва да премине в касата на френксия клуб, за да се осъществи сделката.

 

Sporta.bg припомня, че шампионът на Франция вече назначи заместник на Анчелоти, въпреки че преминаването му в Реал още не е официализирано - това е бившият селекционер на националния отбор на „петлите" Лоран Блан.

 

Реал Мадрид ще трябва да плати 4.5 милиона евро на ПСЖ като компенсация, а според вестник Le Parisien италианският специалист ще получава близо 8 милиона заплата на сезон в кралския клуб.

 

Медиите в Англия пък също следят отблизо рокадите в Мадрид и Париж, като веднага започнаха спекулации за трансферните желания на Анчелоти.

 

Според Daily Mail нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни е цел номер 1 на Татко Карло, въпреки че Реал е свързван най-вече с привличането на Луис Суарес и Гарет Бейл.