СНИМКИ: Фантастичен Бербатов засенчи Торес пред очите на Абрамович

галерия:

снимка: БТА

Българският ас на Фулъм Димитър Бербатов се представи фантастично с екипа на „котиджърс" снощи по време на лондонското дерби с Челси на „Стамфорд Бридж" и вдъхнови гостите да изковат равенство 0:0.

 

Това неубедително представяне от страна на „сините" пък засили негодуванието на феновете по отношение на новия мениджър Рафаел Бенитес.

 

В същото време пък медиите в Англия обърнаха внимание на друг елемент от мача - коефициентът на полезно действие на звездата на Челси Фернандо Торес е нищожен в сравнение с този на Бербатов.

 

На графиките по-долу може да се види движението по терена на българския нападател сравнено с това на испанския таран на „сините".

 

С просто око вчера можеше да се забележи, че Митко не спира да покрива огромен периметър от терена, докато Торес седеше на върха на атаката и чакаше някое подаване, което така и не дойде в подходящия момент.

 

В сравнение с него Бербатов беше навсякъде по игрището и допринесе изключително много за плана на Фулъм да се измъкне поне непобеден от гостуването си на „Стамфорд Бридж", а в същото време тимът имаше и шансове за отбелязване на гол.

 

Торес пък вече няма попадение близо 2 месеца, но продължава да коства „главите" на треньорите си, главно заради факта, че е любимец на собственика Роман Абрамович. Статистиката обаче показва, че Роберто Ди Матео беше оставил Челси на 4 точки от върха, докато сега „сините" изостават със 7 от лидера Манчестър Юнайтед.

 

А за фантастичното представяне на Бербатов говорят графиките по-долу, изготвени от колегите на Острова:

 

Горната част от снимката показва площта, която Бербатов е покрил срещу Челси, а долната - движението на Торес

 

Тук пък можем да видим зоните на игрището, където Торес е играл с топката

 

Това е графика за същия показател, но за Димитър Бербатов - разликата няма нужда от коментар