Край на скитането: Локомотив се завръща в "Надежда"

снимка: Булфото

Отборът на Локомотив (София) се завръща в своя дом на стадион "Локомотив" в столичния квартал "Надежда", стана ясно днес.

 

Общинска комисия за проверка и контрол по спазването на инженерните и техническите изисквания към спортните обекти извърши инспекция на съоръжението, като документите за решението ѝ ще бъдат подписани утре.

 

Още днес обаче се разбра, че от комисията са останали доволни от това, което са видели и ще разрешат на Локо (Сф) да играе на своя стадион.

 

Това означава, че възпитаниците на Емил Велев ще приемат Ботев (Пловдив) в "Надежда" на 20 април.

 

Проверката на стадион "Локомотив" се извърши в присъствието на президента на столичните "железничари" Николай Гигов и клубни адвокати.

 

Sporta.bg припомня, че Локо (Сф) дълго време се скиташе по чужди стадиони заради проблеми с лиценза на своето съоръжение, като отборът премина през "Българска армия", "Васил Левски", а за последно играеше домакинските си срещи на Градски стадион в Своге.

 

Днес Левски приема Локомотив в първи полуфинален мач от турнира за Купата на България, като за реванша след седмица, "червено-черните" най-накрая ще могат да разчитат на собствената си публика.