Братът на Бербатов задържан с 20 грама кокаин

снимка: Булфото

В автомобил, в който е пътувал братът на футболиста Димитър Бербатов - Асен Бербатов, е бил открит кокаин. Това съобщи за БТА ръководителят на дупнишката прокуратура Величка Шопова, където е образувано досъдебното производство по случая.

 

В автомобила, собственост на Асен Бербатов, е пътувала и съпругата му Димитричка, допълни Шопова. Бялото прахообразно вещество, реагирало на кокаин, е намерено от полицаите в дунапрена на детско столче в колата.

 

Все още не са повдигнати обвинения срещу двамата, но те са в ареста за 24 часа, допълни Шопова. Престъплението е тежко, но по-късно ще бъде ясно дали прокуратурата ще поиска продължаване на мярката за неотклонение, допълни Шопова.

 

Проверката на лекия автомобил СЕАТ, собственост на Асен Бербатов, е направена вчера вечерта на главния път "Е-79" край Дупница. Акцията е била на ГДБОП. Количеството на открития кокаин в автомобила е 19,927 грама.

 

Sporta.bg припомня, че по-малкият брат на Димитър Бербатов не за първи път става обект на проверки и разследвания от органите на реда. През последните години той води доста скандален начин на живот и често става герой на жълтите издания, които неизменно го свързват с прочути личности от подземния свят в Благоевград и региона. Нещо повече - много благоевградчани, които познават отблизо Асен, твърдят, че се занимава с търговия с наркотици.

 

Може да се каже, че Асен Бербатов е черната овца на фамилията. За него се говори, че заедно със съпругата му Мими, са били част от международна организирана престъпна група, която се е занимавала с източване на кредитни карти. На 20 април 2010 г. в дома им нахлуват антимафиоти, които са търсели специални матрици за изработване на фалшиви кредитни карти, но тогава случаят е потулен както от семейството, така и от полицията.

 

През юли 2010 г. пък Областната дирекция на МВР в Благоевград официално опроверга информация на британският таблоид "Сън" за отвличане на Асен Бербатов. МВР заяви, че няма постъпил сигнал или жалба, че Асен Бербатов е в неизвестност. Майката на братята - Маргарита също отрече, написаното от английския таблоид.