Само 7 футболисти започнаха подготовка с ЦСКА

галерия:

снимка: БТА

ЦСКА стартира днес подготовката си за новия сезон.

 

Старши треньорът на „армейците" Стойчо Младенов извде само седем футболисти за първото занимание на тима, което започна с крос в Борисовата градина.

 

Сред явилте се на първия сбор бяха неполучилият картотека през пролетта Анисе Абел, Пламен Крачунов и някои юноши като Кристиан Петров, Владимир Иванов, Александър Якомов.

 

С тима започнаха и двама нови футболисти, които ще изкарат пробен период. Единият е вратарят от Сливен Анатоли Господинов, а другият е нападателят от Локомотив Пловдив Благомир Мастагарков.

 

Освен тях още 10 футболисти бяха на медицински прегледи тази сутрин, а някои от титулярите през пролетта получиха по-дълга почивка и ще се присъединят към отбора в следващите дни.

 

Сериозната чистка в ЦСКА вече на практика започна, след като се разбраха имената и на тези, на които няма да се разчита през новия сезон. Най-интересното сред тях е това на Румен Трифонов, за който вече се ширеха слухове, че си тръгва от „Българска Армия".

 

Договорът на бившия футболист на Миньор Перник изтича и няма да бъде подновен. Същата е ситуацията и със стража Здравко Чавдаров.

 

Останалите играчи, които записаха доста мачове с червения екип, но си стягат багажа са Коста Янев и Николай Дюлгеров.

 

Голяма част от чуждестранните попълнения от зимната селекция на тима също напускат. Това са дошлите с големи очаквания Антонио Томас и Иван Боладо, както и Георгиан Паун, чийто договор за наем приключва и Илиас Хадад.

 

Стойчо Младенов няма да разчита на Мартин Дечев, Четин Садула и юношата Иван Стойчев, който също има договор с червените.