Баварците: Футболът е жесток

снимка: БТА

Президентът на Байерн Мюнхен - Карл-Хайнц Румениге не скри огорчението си от загубата с дузпи от Челси на финала в Шампионска лига.

 

Според Румениге това поражение на "Алианц Арена" в Мюнхен е дори по-трудно за преглъщане от загубата на финала през 1999 година от Манчестър Юнайтед, когато баварците водеха до последната минута, но в самия край получиха два гола и поднесоха трофея на Юнайтед.

 

"През 1999 година загубихме драматично с 1:2 и това беше брутално, но сега ми се струва, че загубата от Челси е още по-незаслужена и това наистина боли", каза Румениге.

 

Загубата от Челси остави Байерн без трофей този сезон. Баварците губят от английски отбор на финал на европейски клубен турнир за трети път след пораженията от Астън Вила през 1982 и Манчестър Юнайтед през 1999 година. И още един факт: Байерн губи за първи път с дузпи в Европа.

 

Загубата от Челси шокира футболисти, фенове и ръководители на Байерн в мач, който баварците контролираха през цялото време.

 

"Не можах да мигна цяла нощ. Още не мога да повярвам, че загубихме този мач. Толкова е тежко. Футболът може да бъде жесток", написа Томас Мюлер на своя Фейсбук днес.

 

Електронните издания на германските вестници отдадоха поражението на Байерн на малшанса.

 

"Как може да има толкова малшанс в един футболен мач? Не са много спортовете, в които очевидно по-слабият отбор може да спечели, но футболът е един от тях", пише Зюдойче Цайтунг.

 

Билд се присъедини към страданието на Бастиан Швайнщайгер, който пропусна решителната дузпа за Байерн при наказателните удари.

 

"Пропусната дузпа! Швайни, плачем заедно с теб", написа Билд.

 

Кикер пък анализира ситуацията в баварския гранд и призова за нова стратегия за клуба на и извън терена, допълва БТА.