Петър Чех: Футболът е луда игра

снимка: БТА

Вратарят на Чесли Перът Чех обобщи сезона на неговия тим като „просто луд", след като неговите невероятни спасявания са в основата на триумфа в Шампионската лига снощи, както и преди това в ФА къп.

 

Чешкият национал може да бъде наречен герой, след като освен многото положения, той спаси дузпа на Ариен Робен няколко минути след началото на продълженията, а при рулетката на дузпите отрази удар на Ивица Олич, който върна надеждите за титла на лондончани.

 

„Невероятно е", каза 29-годишният вратар, който беше на вратата на Челси и през 2008-а година на финала в Москва срещу Манчестър Юнайтед, загубен също след изпълнения на дузпи.

 

„Вече бяхме губили финал след изпълнения на дузпи,, футболът просто е луда игра. Толкова много неща се случиха за една година, направихме слаб сезон в Англия, но спечелихме Шампионската лига.

 

Явно колкото по-късно биеш дузпа, толкова повече разчиташ на силата пред техниката", сподели мнение относно дузпите феноменалния вратар".

 

Капитанът във вчерашната среща Франк Лампард пък засипа с похвали Петър Чех, който направи страхотни мачове и срещу Барселона на полуфиналите.

 

„Петър Чех за пореден път показа и доказа, че е най-добрият вратар в света, не че аз или някой друг някога се е съмнявал в това", заяви опитният халф след срещата.

 

„Просто е невероятен начинът, по който той игра срещу Барселона, срещу Ливърпул на финала на ФА към, а сега спаси дузпа на Робен в продълженията, след това и при дузпите не позволи на Байерн да вкарат на два пъти

 

Страхотно е, че можем да разчитаме толкова много на нашия вратар, той е велик", заключи Лампард.