Джон Тери: Всички ни отписваха рано, благодаря на всички фенове

снимка: БТА

Капитанът на Челси Джон Тери изрази убеждението си, че съдбата е искала лондончани да спечелят най-ценния трофей във футбола.

 

Централният защитник бе изгонен за удар без топка в мача срещу Барселона от полуфиналите и пропусна финала снощи срещу Байерн Мюнхен, но беше сред най-щастливите от завоюваната след дузпи победа.

 

Тери е сигурен, че обстоятелствата, след които Челси се класира на финал, са показали, че тази година титлата в Шампионската лига ще е в Лондон.

 

„По-лошо е да гледаш, отколкото да играеш", заяви щастливият капитан, който все пак вдигна купата заедно с Лампард, въпреки че не игра в срещата с баварския колос.

 

„Беше просто невероятно. Момчетата бяха прекрасни, в първото полувреме, през второто и в продълженията.

 

Когато се стигне до дузпи, е невероятно как нещата могат да преминат от едната в другата крайност. Щом пропуснаха втората дузпа, всичко беше ясно, през цялото време всичко вървеше в наша полза

 

Когато погледнете към случилото се, падахме с 3-1 от Наполи след първия мач. След това имахме тежък четвъртфинал с Бенфика. Всички ни отписваха рано, дори днес, когато ни отбелязаха в 83-ата минута. Мачът с Барселона също. Всички ни отписаха", заяви още радостният Тери.

 

„Понякога пътят ти е предначертан, съдбата е с теб и аз съм толкова щастлив, че тази година беше с Челси".

 

Джон Тери коментира и разрешението на УЕФА, което позволи на капитана да вдигне титлата над главата си, ако Челси спечели срещата.

 

„Това означава изключително много за мен. Това беше огромен жест както от страна на Франк, така и от страна на УЕФА.

 

Много беше жалко, че не можех да играя, заради глупостта, която извърших. Много е жалко и за тези с жълти картони. Във велика нощ като тази просто трябва да участваш".

 

Разбира се, капитанът не забрави и да благодари на верните фенове на Челси, които в най-тежките моменти през годината и снощи на „Алианц Арена" бяха до отбора неотлъчно.

 

„Тази надпревара значи всичко за нашия клуб, а когато видите феновете, разбирате, че и за тях Шампионската лига е много важна. Има толкова много наши фенове, които не можеха да дойдат тук или не са успели да си намерят билет. Всички тук мислим за тях и благодарим на всеки един фен на Челси за подкрепата", добави защитникът.