Робен съжалява за изпуснатата дузпа

снимка: БТА

Холандската звезда на Байерн Мюнхен Ариен Робен бе много разочарован от загубата на своя отбор на финала в Шампионската лига. Баварците претърпяха поражение след изпълнение на дузпи от Челси на собствения си стадион "Алианц Арена", като Байерн получи право да изпълни 11-метров наказателен удар в началото на първото продължение, но Петър Чех спаси удара именно на Робен.

 

Крилото на германския гранд каза след злополучния финал, че е разочарован не само от това, че Байерн не е успял да спечели петата си европейска титла, а най-вече от своя пропуск от бялата точка, който е можел да реши изхода от мача в полза на домакините.

 

"Не мога да изразя с думи как се чувствам, но беше ужасна нощ. По време на мача - на два или три пъти чувствахме, че купата вече е в ръцете ни, но накрая останахме с нищо", каза холандският национал сред финала.

 

"Не изпълних добре дузпата. Исках да бия високо и силно, но топката не отиде достатъчно нагоре. Беше ужасно. След това аз все още играех добре, но нямаше как да не мисля за този пропуск", коментира изпусната дузпа Робен.

 

Холандецът разкри, че президентът на УЕФА Мишел Платини и един от героите за Челси Дидие Дрогба са го окуражили след мача.

 

"Това, че Дрогба и Платини се опитаха да ме окуражат беше много хубаво, но за мен няма никаква стойност. Аз исках тази купа, но това не се случи", завърши Ариен Робен.