8 медала за българските грации, Петър Стойчев уважи поканата на Илиана Раева

снимка: Булфото

Общо 8 медала - 3 златни, 4 сребърни и 1 бронзов, спечелиха състезателките от националния отбор на България на турнира от Световната купа по художествена гимнастика, категория А в София.

 

След вчерашната титла в многобоя днес ансамбълът за жени завоюва злато на съчетанието с пет чифта бухалки и сребро на три топки и две ленти.

 

Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева, която бе втора в многобоя, на финалите взе титлата на лента, стана втора на обръч и топка и трета на бухалки.

 

Възпитаничките на Ина Ананиева получиха оценки от 17.700 точки, след като изпълниха страхотно своята композиция с бухалки. На ленти и топки българките, които са в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Цветелина Стоянова, Ренета Камберова и Цветелина Найденова, бяха оценени със 17.6550 точки.

 

Сред зрителите в залата бе и министърът на спорта Петър Стойчев, който на крака аплодираше българските гимнастички. След състезанието той проведе дълъг разговор с грациите и Илиана Раева.

 

На второ място на бухалки остана Испания със 17.300 точки, а на трето - Беларус с 16.700 точки. На ленти и топки златото спечели Русия със 17.950 точки, пред България и Беларус с 16.850 точки.

 

Силвия Митева получи оценки от 17.950 точки на обръч, 18.100 точки на топка, 18.000 точки на бухалки и 18.350 точки на лента. Рускинята Яна Кудрявцева (Русия) е първа на обръч и бухалки, а на топка спечели Маргарита Мамун (Русия).