Стойчев след триумфа на грациите: Един великолепен Великден!

снимка: БТА

Министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев прие поканата на президента на БФХГ Илиана Раева и бе сред гост на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в "Арена Армеец", където българските гимнастички спечелиха общо осем медала, шест от тях днес.

 

"Наистина един великолепен Великден за българския спорт, за българската художествена гимнастика. Няма как да не бъда впечатлен. Сигурен съм, че няма българин, които да не харесва тези момичета и аз не правя изключение", каза Стойчев. Той проведе разговор с гимнастичките от ансамбъла и Силвия Митева.

 

"Удоволствие е да разговаряш с такива прекрасни момичета, с такива добри състезателки по художествена гимнастика. Уверих ги, че всичко това, което правят, че бъде подкрепено от държавата и за напред. Те трябва да бъдат спокойни и да тренират.

 

"Всичко това това, което видях е ясен знак, че няма отличие, ако продължат така да работят, да им се изплъзне в бъдеще", добави министърът на спорта. Той заяви, че не е имало проблеми между него и този спорт.

 

"Между мен и художествената гимнастика проблеми не е имало никога. Нека това да стане ясно веднъж завинаги. Нека днес все пак е Великден и ние сме тук за художествената гимнастика. Художествената гимнастика е нещо по-различно от едно и две имена.

 

"Искам да похваля организаторите за тази прекрасна надпревара и да благодаря на спонсорите, които подкрепят български спорт. И да има кажа, че от името на държавата искам да им благодаря за това, което правят за всички нас, за българския спорт, за българските спортисти и за зрителите.

 

"Нека да си пожелаем да има повече такива хора, защото български спорт има нужда от подкрепата на бизнеса.

 

"Искам да пожелая на всички треньори, на всички състезатели да продължават да работят така усърдно и съм сигурен, че силния български дух ще надделее и ние ще продължаваме да се представяме на нужното ниво и България винаги ще бъде силна в спорта, каквото е била досега", каза още Петър Стойчев.