Юнайтед срещу Ливърпул в 4-ия кръг от ФА къп

снимка: news.yahoo.com

Манчестър Юнайтед ще трябва да се изправи срещу нов гранд на Острова в турнира за ФА къп, след като жребият за 4-ия кръг определи „червените дяволи" да срещнат Ливърпул, и то на „Анфийлд".

 

Шампионите на Англия се разправиха с градския си съперник и действащ носител на трофея Манчестър Сити с 3:2 в дербито на 3-ия кръг, а вече им предстои ново тежко гостуване. Съдбата на възпитаниците на Сър Алекс Фъргюсън е доста по-тежка от тази на основните им конкуренти за отличието.

 

Челси ще играе с победителя от дуела Куинс Парк Рейнджърс и Милтън Кийнс Донс, тъй като новакът в Премиършип стигна само до 1:1 като гост на по-нискоразредния си опонент.

 

Нюкясъл ще пътува или до Рексъм, или до Брайтън, като съперникът на „свраките" ще се разбере след реванша, докато Тотнъм среща Уотфорд.

 

Арсенал също ще се изправи срещу елитен отбор, ако утре съумее да отстрани Лийдс от напреварата - Астън Вила на Стилиян Петров. Други изцяло Премиършип сблъсъци са Евертън - Фулъм и Уест Бромич Албиън - Норич.

 

Ако Мартин Петров и Болтън отстранят Макълсфийлд, ще играят с новака във Висшата лига Суонси.

 

Съндърланд и Мидълсбро ще направят същинско дерби на Североизтока, а сътворилият най-голямата изненада Суиндън ще очаква Нотингам или Лестър.

 

Пълен жребий:

 

Брайтън или Рексъм - Нюкясъл

 

Съндърланд - Мидълсбро

 

Дагенъм & Редбридж или Милуол - Саутхямптън

 

Хъл Сити - Кроули

 

Милтън Кийнс Донс или Куинс Парк Рейнджърс - Челси

 

Уест Бромич Албиън - Норич

 

Блекпуул - Шефилд Уензди

 

Арсенал или Лийдс - Астън Вила

 

Стивънидж - Нотс Каунти

 

Уотфорд - Тотнъм

 

Ливърпул - Манчестър Юнайтед

 

Дарби Каунти - Стоук Сити

 

Евертън - Фулъм


Макълсфийлд или Болтън - Суонси

 

Шефилд Юнайтед - Бирмингам или Уулвърхямптън

 

Нотингам или Лестър - Суиндън