Севиля нанесе първа загуба на Валенсия в мач с три червени картона

Отборът на Севиля нанесе първа загуба на Валенсия през този сезон в испанската Ла Лига, след като днес андалусците повалиха водения от Унай Емери състав с 1:0 пред собствена публика на "Рамон Санчес Писхуан".

 

Единственият гол в срещата бе дело на Фреди Кануте след 18 минути игра, като в течение на мача бяха показани и общо три червени картона - два за домакините и един за гостите. Двадесет минути преди края Валенсия пропусна и дузпа в своя полза, след като аржентинският национал Евер Банега сбърка от бялата точка.

 

Гостите от Валенсия навлязоха в срещата с повишено самочувствие, след добрата игра срещу Барселона (2:2) през уикенда. Двубоят в Севиля обаче не се разви по план за Емери и неговите състезатели, като дори факта, че в последните двадесет минути "прилепите" бяха с човек повече на терена, не помогна за нещо повече.

 

Дербито започна по чудесен начин за домакините, след като Кануте прониза Гуайта в 18'. Малиецът получи добро подаване от Хесус Навас и от близка дистанция вкара топката в мрежата за 1:0. До края на полувремето последва двуостра игра и атаки от страна на двата тима, но нови голове нямаше.

 

Далеч повече бяха страстите през вторите 45 минути, когато основна роля в срещата пое и реферът Сесар Фернандес. В 57' отстранен с два жълти картона бе халфът на "рохабланкос" Пьотр Троховски, а само единадесет минути по-късно Севиля остана и с девет души на терена. Ескюде в ролята си на последен в отбрана фаулира Адурис в наказателното поле, което доведе до дузпа в полза на гостите и директен червен картон за защитника. Зад топката застана Евер Банега, но ударът на аржентинеца срещна гредата.

 

В 71' силите бяха донякъде поизравнени, след като Ариц Адурис също пое към съблекалните, а до края домакините задържаха крехкия си аванс, поздравявайки се и с крайния успех в двубоя. По този начин поне временно Севиля излезе на втора позиция в Ла Лига с актив от 11 точки, докато Валенсия остава на трета позиция с 10.