Реал Мадрид обърна трудно Спортинг Хихон и се готви за тежки сблъсъци (видео)

снимка: БТА

Реал Мадрид постигна поредна победа в испанската Примера Дивисион след 3:1 над тима на Спортинг Хихон в среща от 33-ия кръг играна на „Сантяго Бернабеу".

 

Този успех не дойде лесно за „белия балет" след като гостите от Хихон поведоха в резултата. Домакините сътвориха обрат, като първо Игуаин (37') изравни. Чак в 74-та минута обаче Кристиано Роналдо изведе Реал напред в резултата със своя 41-и гол в първенството.

 

Малко по-късно гостите останаха с човек по-малко, а Бензема оформи крайното 3:1. По този начин Реал Мадрид изравни постижението си за най-много отбелязани голове (107) в един сезон от 1989-90 година.

 

Жозе Моуриньо започна с Кайехон, Роналдо, Йозил и Игуаин в предни позиции. Португалецът мислеше и за полуфинала с Байерн Мюнхен във вторник на „Алианц Арена". Също така в края на следващата седмица ще се играе и „Ел Класико", което може да се окаже решаващо за титлата в Примера Дивисион.

 

Интересното е, че футболистите на „белия балет" бяха леко притеснени в действията си. Особено им липсваше паса преди гола, а и гостите се защитаваха с пренасищане на линиите в отбрана. Реал започна да напада от първата минута, като го правеше с много хора в нападение. При една контра атака обаче Оскар Трехо стреля опасно и Касияс изби в корнер.

 

В 28-та минута Игуиан вкара с глава, но попадението бе отменено заради засада при центрирането. В следващата минута при добра атака за гостите Трехо финтира Серхио Рамос, който падна на земята и игра с ръка в наказателното поле. Съдията даде дузпа, а Де Лас Куевас бе точен от бялата точка за 0:1.

 

Този гол даде стимул в играта на Реал Мадрид. Седем минути по-късно домакините стигнаха до изравнителен гол. Серхио Рамос центрира в наказателното поле, където Игуаин бе оставен от защитниците и аржентинеца с глава промуши топката в мрежата на Хуан Пабло. Малко след това Кайехон засече с глава центриране отново на Рамос, но вратаря се справи.

 

Жозе Моуриньо направи две смени в началото на второто полувреме. В игра се появиха Анхел ди Мария и Карим Бензема на мястото на Нури Шахин и Хосе Кайехон. Португалецът засили нападателната мощ защото не искаше издънки от своите точно преди важните мачове срещу Байерн и Барселона следващата седмица.

 

Въпреки това обаче гостите се защитаваха много добре и не оставяха празни пространства пред своите съперници. Чак в 71-та минута домакините създадоха голово положение, но Игуиан се забави и не успя да стреля.

 

Все пак в 74-та минута Роналдо с глава отбеляза 41-ия си гол в Примера Дивисион след подаване на Анхел Ди Мария. След още четири минути гостите останаха с човек по-малко заради втори жълт картон на Канея.

 

Така в 82-та минута след перфектен пас на Йозил, Бензема излезе на добра позиция и с хубав диагонален изстрел по земя направи резултата 3:1 и даде спокойствие на своя треньор Жозе Моуриньо.