Борусия попадна в капана на Майнц

снимка: БТА/AP

Отборът на българския национал Тодор Неделев – Майнц 05 – спечели изненадващо с 2:0 домакинството си на Борусия (Дортмунд), и то в същата седмица, в която по-рано Юрген Клоп и компания бяха постигнали впечатляващ успех над Арсенал в първия кръг от груповата фаза на Шампионска лига.

Неделев отново не бе дори в групата на Майнц, а Клоп трябваше да се примири с поражението срещу бившия си отбор. Серията от три победи на Борусия секна неочаквано, а загубата е втора в Бундеслигата след домакинското поражение с 0:2 от Байер (Леверкузен) на старта на сезона.

Дортмунд остава с 6 точки на 8-мо място, но пък само на 2 пункта от лидера Байерн (Мюнхен), който днес също се изложи с равенство 0:0 като гост на предпоследния Хамбургер.

Успехът на Майнц не е толкова изненадващ, когато се погледне формата на тима като домакин през този сезон, въпреки пропуснатата възможност за участие в групите на Лига Европа. Майнц е непобеден на „Кофейс Арина“ и с продължаването на тенденцията да се представя добре пред собствена публика увеличи актива си на 8 точки – колкото има Байерн, Хофенхайм и Падерборн.

При евентуален успех над Майнц Борусия можеше дори да излезе начело, но този път новото попълнение от Италия Чиро Имобиле разочарова. След като в 66-ата минута Шинджи Оказаки бе дал аванс на домакините, голмайсторът на Серия А за миналия сезон изпусна дузпа и не можа да възстанови равенството.

Автогол на Матиас Гинтер в 74-ата минута пък подсигури успеха на Майнц.