Барса се препъна за първи път без удар във вратата

галерия:

снимка: БТА/AP

Лидерът в испанското първенство Барселона допусна първа грешна стъпка от началото на сезона, макар и записвайки пети пореден мач без допуснат гол във вратата си.

Каталунците обаче не успяха и да отбележат, а срещата от петия кръг с Малага на "Ла Росаледа" завърши при резултат 0:0.

Любопитното е, че "лос кулес" завършиха двубоя без нито един удар в очертанията на вратата на своя съперник, с което и заслужено не се поздравиха с победата.

Така Барселона прекъсна серията си от четири поредни победи до момента, макар и оставайки лидер с актив от 13 точки след пет изиграни мача. Шампионът Атлетико Мадрид е втори с 11 пункта, докато Валенсия и Севиля имат по 10 точки, но и мач по-малко. Реал Мадрид е пети с 9 точки на сметката си.

Луис Енрике гласува доверие на дебютанта Дъглас отдясно на отбраната, след като Дани Алвес получи почивка. Жерар Пике и Марк Бартра също получиха възможност да започнат в отбрана, докато Серхио Бускетс, Иван Ракитич и Андрес Иниеста отново стартираха в средата на терена. Подобно на срещата с Леванте, в атака Енрике заложи на Лионел Меси, Неймар и Педро Родригес.

Малага разчиташе в предни позиции на мароканеца Нордин Амрабат, докато Аньор, Дуда и Саму Кастилехо атакуваха от втора позиция.

Играта на "лос кулес" в днешния ден не спореше, като Барселона трудно достигаше до възможности пред вратата на камерунския страж Карлос Камени. Такива през първата част нямаше и пред Клаудио Браво, като до почивката зрителите на "Ла Росаледа" не станаха свидетели на кой знае колко интересни ситуации пред двете врати.

4115304

В 26' точно центриране на Жорди Алба намери Лионел Меси в наказателното поле, но опитът на аржентинеца да отбележи с гърди не се оказа успешен.

Две минути преди почивката отново Алба бе в центъра на всичко по-интересно. Левият бранител на Барса отново се включи напред и центрира в наказателното поле, но малко не достигна на Меси, за да засече кълбото.

Втората част премина далеч по-интензивно от първата, като двата тима заиграха на по-високо темпо, правейки и мача по-интересен за наблюдаване.

4115306

Играта на Барселона в атака обаче все още не вървеше, което и в 64' подтикна Луис Енрике към смело решение. Наставникът на гостите реши да извади от игра двама от тримата си нападатели - Педро и Неймар, като вместо тях на терена се появиха младоците Мунир Ел Хадади и Сандро Рамирес.

Двадесет минути преди края и късметът помогна на Барселона, след като андалусците удариха греда. Луис Алберто изненада Клаудио Браво с директно изпълнение на статично положение, като чилийският страж изби топката в лявата странична греда, преди в крайна сметка да спаси вратата си.

4115305

В 82' реферът Алехандро Ернандес спести червен картон на Уелигтон от състава на Малага, който видимо хвана Лионел Меси за гърлото. Аржентинецът се строполи на пода, но бразилският бранител на домакините получи единствено жълт картон. При последвалия корнер Марк Бартра засече топката с глава, но бранителят на "блаугранас" не успя да уцели вратата.

И до края на срещата плахият опит за натиск на каталунците не даде резултат, като вратата на Карлос Камени така и не бе застрашена в заключителните минути.