Тевес и Буфон прекратиха супер серията на Парма

снимка: БТА/AP

Ювентус сложи край на страхотната серия на Парма без загуба, след като „бианконерите” се добраха до трудно 2:1 над борещия се за европейска квота Парма в мач от 30-ия кръг на първенството.

Тевес (25 , 32) осигури успеха на шампионите, който не дойде никак лесно. В 62’ Молинаро даде надежда на гостите, но три минути по-късно Амаури получи несправедлив според мнозина червен картон за нарушение срещу Киелини.

До края на двубоя Парма имаше своите шансове да стигне поне до равенството, но гол не падна, а в заключителните минути Ювентус не позволи опасности пред Буфон.

Така след 17 мача без загуба Парма най-накрая преклони глава. Интересен факт е, че предишната загуба на „пармалатите” беше също от Ювентус в началото на ноември. В същото време „старата госпожа” няма загуба от октомври миналата година.

Благодарение на 5-ия си месец поред без загуба в Серия А „бианконерите” вече имат 81 точки и са с 14 точки пред Рома, 8 кръга преди края. Парма е на 6-о място с актив от 47 пункта.

Парма беше отборът, който пръв застраши противниковата врата, след като в 17’ Кристиан Молинаро получи отличен пас от Лукарели и стреля силно, но Буфон успя да парира удара от близко разстояние.

Така Ювентус получи шанс да отбележи първия гол и се възползва. В 25’ Карлос Тевес проби отдясно, надигра Палета и останал сам срещу Миранте успя да го преодолее – 1:0 за домакините.

Само 7 минути по-кусно отново той беше в прегръдките на своите съотборници, след като удар на Видал беше спасен от Миранте, но Тевес пръв стигна до топката и я вкара в опразнената врата за 2:0. Резултатът можеше да бъде и 3:0, но Миранте успя да спаси своите от автогол след лошо изчистване на Фелипе.

Торинци свалиха темпото през втората част, което доведе до няколко опасни атаки за Парма. Така в 62’ домакините бяха наказани за невежеството си, като Молинаро се възползва от лошо изчистване и от 12 метра с мощен удар на прави Буфон безпомощен – 2:1. 3 минути по-късно обаче надеждите на Парма станаха минимални, след като Амаури получи директен червен картон за удар с лакът в главата на Киелини.  

Гостите имаха своите опасни положения до края, но удар в очертанията на вратата не беше отправен. Ювентус пък трябваше да трепери до самия край, след като Йоренте изпусна сам срещу вратаря, а Погба и Марикизио също бяха неточни пред противниковата врата.

В самия край на срещата пред вратата на Буфон се заформи истинско меле, като на няколко пъти играчи на гостите не успяха да нанесат хубав удар и да изравнят, пропускайки последния шанс за равенство в двубоя.