Торино спря Зеедорф и Милан на "Сан Сиро"

галерия:

Милан не успя да победи Торино и завърши при равенство 1:1 в късния двубой от днешната програма на Серия А.

На "Сан Сиро" домакините бяха по-добрият тим през целия двубой и създадоха много повече положения от своя противник, но не успяха да стигнат до трите точки.

Торино успя да поведе в резултата още в 17-а минута, след страхотен пробив и хладнокръвен удар на Чиро Имобиле.

До края на полувремето "росонерите" така и не успяха да пробият добре подредената отбрана на гостите. Това стори Адил Рами пет минути след подновяването на играта през втората част.

До края на двубоя играчите на Кларънс Зеедорф подложиха "биковете" на масиран натиск, но така и не успяха да вкарат втори гол. Всъщност Робиньо намери път към вратата на Падели в 59-а минута, но се намираше в положение на засада и попадението бе отменено.

Така Торино прекъсна серията от две победи на гранда от Милано, а Зеедорф записа първо равенство начело на Милан. Със спечелената точка "росонерите" остават 9-ти с актив от 29 пункта - на цели 15 от място в квалификациите на Шампионската лига.

Торино шести с четири точки повече от днешния си съперник. С 33 пункта е и пети Интер, но утре "нерадзурите" излизат срещу лидера Ювентус.

4062366

Наставникът на Милан Кларънс Зеедорф не можеше да рачита на Марио Балотели, който под ръководството на холандеца показваше отлична форма, тъй като изтърпяваше наказание.

В негово отсъствие начело на атаката започна Джампаоло Пацини, докато новите попълнения Микаел Есиен и Адел Таарабт седнаха на пейката. Сред 11-те на Зеддорф обаче бе друг нов на "Сан Сиро" - Кейсуке Хонда, който заедно с Кака и Робиньо действаше трябваше да създава положения пред Пацини. В отбрана пък стартира Адил Рами.

Алесио Черчи и Чиро Имобиле бяха двамата футболисти, от които треньорът на Торнио Джанпиеро Вентура очакваше голове на "Сан Сиро".

4062370

Милан демонстрира голямо желание за победата още от началото на срещата. Във втората минута домакините можеха да открият резултата. Робиньо финтира двама бранители в светло синьо и подаде на Пацини, който пое с левия крак и стреля от границата на наказателното поле, но Падели се намеси и изчисти в коренер.

Първи до попадение обаче стигна тимът на Торнио. В 17-а минута Чиро Имобиле получи много добро извеждащо подаване, напредна в половината на Милан, справи се с опита на Даниеле Бонера да го спре и прати топката в далечния ъгъл на Кристиан Абинати за 1:0 в полза на гостите.

Милан реагира като ужилен и две минути по-късно сътвори прекрасна атака. Кака проби и сви топката назад към Робиньо. Бразилецът се забави и не успя да отправи качествен удар, но кълбото все пак стигна до Пацини, който направи ефектна задна ножица, но Падели спаси.

4062373

В минутите до края на полувремето "росонерите" бяха тимът, който привидно държеше инициативата и се опитваше да подлага противника на натиск. Отбраната на Торино обаче действаше сигурно и със самочувствие и не допусна гол.

Напротив "биковете" използваха удобните моменти за опасни контраатаки. При една такава в 31-а минута Черчи центрира отдясно и сложи топката на главата на Александър Фарнеруд, който обаче сам на метър пред голлинията стреля над вратата.

В края на първата част натискът на Милан се засили. В 43-а минита Кака изпробва рефлекса на Падели, но стража на Торино извади положението с една ръка. Секунди по-късно и Хонда пропусна да изравни резултата.

4062368

Милан започна втората част с мисълта за бърз гол и успя да го постигне още в 49-а минута. Съли Мунтари намери Адил Рами с хитър пас и французинът с безкомпромисен шут от 15-ина метра реализира първия си гол за "росонерите", за да изравни резултата в мача.

В следващите минути Милан притисна тима на Торино и тимът на гостите трудно успяваше дори да премине централната линия на терена. Падели бе подложен на истинска канонада, но успяваше да опази вратата си. В 59-а минута Робиньо опъна мрежата му за втори път, но попадението правилно бе отменено заради засада при паса на Кака към неговия сънародник.

4062375

Напрежението пред и в наказателното поле на Торино остана, но щастието пред гола така и не се усмихваше на футболистите в "червено-черно". От своя страна "биковете" продължаваха да изпитват трудности да изнесат топката и Абиати буквално скучаеше. Той се намеси за първи път през втората част едва в 85-та минута, когато на време успя да излезе и да пресече опасно подаване към Черчи.

До края на двубоя гол така и не падна и двата тима разделиха точките.