Наполи завърза жестоко "групата на смъртта" (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

"Велодром" не се оказа тежко място за гостуване за Наполи, след като италианският тим надделя над Марсилия с 2:1 в третия кръг от група "D" на Шампионската лига.

 

Очакванията за трудно гостуване на Хамшик и компания не се оправда, като Кайехон в края на първата част даде аванс на своите след няколко тежки пропуска, а Запата в 67' реши всичко в срещата. Айю пък успя да намали в 86', но за равен нямаше време.

 

Така група "D" оправдава напълно званието "група на смъртта", след като вече изминаха три кръга, а три отбора са с по 6 точки - Арсенал, Наполи и Борусия Дортмунд. Марсилия няма спечелена точка, но до края на първата фаза се очертават много тежки мачове за първите три тима.

 

През първата част Наполи беше по-добрият отбор, въпреки че привидно домакините държаха инициативата и задържаха топката по-често.

 

Първата си намеса Манданда трябваше да прави в самото начало, след като Мартенс стреля от фаул и той успя да спаси. Последваха и хубави атаки, които завършиха с безрезултатни шутове на Хамшик и Кайехон.

 

От своя страна, домакините отговориха с точни удари на Валублена и Диавара, докато Игуаин изпусна чиста ситуация, оставайки сам срещу вратаря. Той обаче стреля в аут.

 

В 42' все пак домакинската врата беше разпечатана, след като Игуаин беше затворен от няколко човека в центъра на терена, но с диагонален пас изведе сам срещу вратаря Кайехон. Той беше застигнат от защитник, но го финтира и с хубав удар откри резултата - 0:1.

 

През втората част отличната игра на контраатака на гостите продължи, а във вратата падна и втори, решителен гол в срещата. В 67' резервата Дюван Сапата получи топката от Мартенс на 21 метра от вратата и с феноменален удар се разписа за 2:0.

 

След гола Наполи умишлено се дръпна в защита, което можеше да изиграе лоша шега на тима, но единствено Айю успя да намери очертанията на вратата и да се разпише, но чак в 86' - 2:1 и победа за Наполи.